AANKOOP BEGELEIDING

Stap 1 Overleg en uitleg

Wij maken samen met u een inventarisatie van uw wensen en bekijken welke soort en type woningen hierbij aansluiten. Wij leggen u tevens uit hoe de huidige woningmarkt functioneert en wij bereiden u voor op het aankooptraject. Deze stap is een intensief proces samen met de makelaar en neemt enige tijd in beslag.

stap 2 zoeken en vinden

Via bekende woningsites als Funda kunt u zelf uw woning zoeken; wij kijken echter altijd met u mee en nog verder. Als de woning gevonden is, bent u optimaal voorbereid door stap 1. Wij adviseren over alle facetten van de aankoop, dus niet over de woning alleen. De woning zelf bekijken we uiteraard met argusogen en indien nodig adviseren wij om nadere hulp in te schakelen van specialisten.

Bij het kopen van een woning komt veel emotie kijken: dit is goed. Wij zijn er ook om te waken voor de waan van de dag en zullen niet schromen dit uit te spreken.

stap 3 kopen en verkrijgen

In de huidige woningmarkt is een woning niet 1,2,3 aangekocht. Het kan een langdurig traject zijn met meerdere teleurstellingen. Wij onderhandelen elke keer met evenveel enthousiasme en inzet zodat u de beste keuze kunt maken zonder u te veel te laten leiden door de markt.

Uw droomhuis wacht op u: wij helpen u het te kopen. Zodat u straks bij de notaris met een zeer goed gevoel uw handtekening onder de akte van levering zet!

F.A.Q.

Ofwel: de veel gestelde vragen…

Nee, u bent niet verplicht een aankoop makelaar in te schakelen. Het is uiteraard wel zonder meer aan te bevelen. In Den Haag heeft ongeveer de helft van de kopers gekozen om de hulp van een aankoopmakelaar te zoeken.

De verkopend makelaar zal zijn klant de beste koper adviseren. Als een klant een aankoopmakelaar heeft dan weet de verkopend makelaar dat de koper goed geïnformeerd is, dat de koper financieel goed is doorgelicht en dat de aankopend makelaar verantwoordelijk is voor b.v. het uitleggen van de koopovereenkomst. De aankoopmakelaar is dus geen garantie, maar verhoogt wel degelijk de kansen bij het aankopen van uw droomhuis.

De aankoopmakelaar begeleidt u als koper bij het gehele kooptraject. De aankoopmakelaar moet er voor zorgen dat U aan uw informatieplicht voldoet en de informatie uitleggen welke u ontvangt doordat de verkoper aan de mededelingsplicht voldoet.

Nee, het is de keuze van een aankoopmakelaar om bij een brancheorganisatie aangesloten te zijn. Van Heijnsbergen Makelaars is een onafhankelijk makelaarskantoor en werkt volgens een eigen gedragscode en wettelijke normen en kaders.

De courtage van de aankoopmakelaar wordt bij Van Heijnsbergen Makelaars bepaalt aan de hand van het overleg in stap 1. U betaalt een standaard tarief bij aanvang van de dienstverlening en courtage indien uw droomhuis is gevonden en geleverd. Het start tarief is bij Van Heijnsbergen Makelaars € 1.250,= inclusief BTW.